Събития

Станаха ясни имената на тазгодишните Малка Мис, Малък Мистър и Мис Тийн Русе

Станаха ясни имената на тазгодишните Малка Мис, Малък Мистър и Мис Тийн Русе

За поредна година десетки деца, техните родители, роднини и приятели се събраха за да съпреживеят празника, наречен „Малка Мис, Малък Мистър и Мис Тийн Русе 2019“. Конкурсът е организиран от Модна агенция Интерсаунд и Агенция за модели „Елит Д“ с президент Диана Поптонева. След предварителни кастинги през месец май, финалният спектакъл се състоя в неделя в хотел „Рига“.

Следвайки мотото на конкурса, както и на сдружение „Сърца без граници“ – „Мир, любов и светлина да залеят цялата Земя“, деветнадесет малки и пораснали момичета и момчета показаха пред публиката и журито красота и талант, неподражаем чар и неподправена емоция. Претендентите бяха оценявани по десетобалната система от жури в състав: Милена Карачорова, адвокат, Елена Колева, магазини „Лейди Лен“, Пламенка Ангелова от в-к „Бряг“, Елица Кръстева, Марияна Николова, дамски клуб „Амика“ и представител на РусеИнфо. Кандидатите за титлата малка мис и мистър Русе дефилираха в три тура. В първата част те представиха себе си, след което, през втората част, демонстрираха свой талант – да танцуват ръченица, да пеят, да рецитират стихотворение за Ботев, китайска калиграфия и т.н. През третият тур малките модели се представиха с официални облекла като превърнаха това в парад на красота и изящество от форми и цветове.

2019 деца

Детското жури, съставено от победители от минали издания, в края на конкурса избра Лице на детското жури. Това е 5-годишната Александра Ташкова.

Най-очаквано от участници и публика бе решението на журито.

Така в първата група от 4 до 6 години Малка мис стана Искрена Кирякова, а във втора група от 7 до 9 години – Пламена Петрова. Малък мистър в същата категория стана Никола Петков. Малка мис в групата от 10 до 12 години заслужи Рая Цвяткова. С титлата Мис Тийн се закичи Кристиана Донева. В онлайн гласуването победител е Цвета-Никол Петрова.

Бяха връчени и награди за лица на „Елит Д Модълс“ и на „Интерсаунд“, мис Усмивка, мис Чар, мис Грация, мис Фотогеничност. Мис и мистър талант станаха съответно Яница Прокопиева и Никола Петков.

Право на участие в националният конкурс през септември получават всички, класирали се на първите три места в съответната възрастова група и категория.

Всички участници получиха награди от спонсорите, а накрая имаше и вкусна торта.

Конкурсът „Малка Мис, Малък Мистър и Мис Тийн Русе 2019“ се превърна в празник на младостта, красотата, таланта, приятелството и на усмивките!